Goede doelen dag 2015

Oliemaatschappij BP Nederland organiseert ieder jaar een Goede Doelen dag. In het kader van de OneTeam gedachte zijn Uthayan en Tamara beiden aanwezig geweest bij deze dag. Niet alleen om iets goed voor de medemens te kunnen doen, maar ook om er een prachtige rapportage voor PHOTOGRAFIX van te maken.

In de ochtend zijn we met ouderen van Stichting Zonnebloem naar dierentuin Burgers’ Zoo geweest. Tesamen met BP collega’s en de ouderen hebben we de dierentuin verkend. Door het krappe tijdschema en de uitgebreide koffiestop met taart hebben we maar de helft van de dierentuin kunnen bezichtigen, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat was het prachtig mooi om de verhalen van deze ouderen te horen en te zien hoe blij ze waren met onze aanwezigheid. Ze komen niet veel buiten en ze vonden het geweldig dat ‘ de jeugd’ de moeite nam om ze mee op pad te nemen.

In de middag zijn we te gast geweest op Papendal en hebben we kennis gemaakt met de Paralympische sport. Ruim 300 topsporters maken dagelijks gebruik van de topsportfaciliteiten die Papendal biedt aan Olympische en Paralympische sporten. Om te ervaren hoe het is voor deze sporters hebben wij ons gewaagd aan een clinic rolstoelbasketbal. We begonnen met enkele oefeningen zoals ‘hoe ga ik om met die rolstoel’ , krachttraining en de spelregels (ja, ook hier moet je dribbelen en dat is bijzonder ingewikkeld met een rolstoel). Na het oefenen begon het echte werk. De basket hangt net zo hoog als bij een reguliere wedstrijd dus er werd niet veel gescored. Na ruim twee uur intensief sporten is de stand van de slotwedstrijd geeindigd op een nette 2-2. Gedurende de middag zijn we bijgestaan door top paralympicsporters Jiske Griffioen (Rolstoeltennis), Jetze Plat (Handbiken/Triathlon) en Gijs Even (Rolstoelbasketbal). Zij gaan onder andere ons land vertegenwoordigen tijdens de Paralympics in Rio de Janeiro volgend jaar.

Na een heerlijke barbeque was het tijd om terug af te reizen naar het Westen van het land. Het was een lange dag, vol met indrukken en emoties, maar het was een dag om nooit meer te vergeten. We hebben gelachen, we hebben genoten, we hebben nieuwe herinneringen voor het leven en we zouden het morgen zo weer over doen!

Vanuit team PHOTOGRAFIX delen wij graag onze mooiste momenten van deze dag!

IMG_9023IMG_9028IMG_8989IMG_9073 IMG_9048 IMG_9076 IMG_9154 IMG_9087 IMG_9188 IMG_9204 IMG_9223 IMG_9226 IMG_9241 NA1A8966IMG_9250NA1A9000NA1A8990NA1A9022NA1A9206NA1A9272NA1A9189NA1A9174NA1A9079NA1A9292NA1A9389NA1A9421

Facebook Comments Box